İnternet ortamında yer alan videolar telif hakkı nedeniyle kullanılmasına izin verilmiyor. Telif hakkı bulunmayan, ücretsiz, kaynak göstermeden, telifsiz video içerikleri bulunan siteleri kullanarak ulaşabilirsiniz.
Fotoğraf, eser, resim, video ve yazı gibi içerikler için telif hakkı alınabilir. Telif hakkı aldığınız içerik, izinsiz kullanıldığında yasalar size destek çıkar. Telif hakkı almadığınız içerikler sizden izinsiz kullanılırsa, yasalar size yardımcı olmaz.
Stampede.it
Piri Reis Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nden Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, yeme-içme sektörü ağırlıklı yaptığı değerlendirmede artış olma ihtimalini yüksek gördüğünü belirtti.
Kişisel ve ticari amaçla kullanabilirsiniz. Video ve ses kaynaklarına ulaşabiliniyor. Araştırma yapabilir, bulduğunuz içeriği download audio, video assets butonuna bastıktan sonra email adresini yazıp, contiune butonuna tıklayın. Bir sonraki pencerede ülkenizi seçin ve tekrar contiune butonuna basın. Bu işlemlerin ardından complete butonuna tıklayın.
Pixabay
Telif hakkı olmayan video ve resimlere ulaşabilirsiniz. Türkçe dil desteği bulunmaktadır. Sitede paylaşılan içerikler kullanıcıların isteğiyle paylaşılmaktadır. Siteye kayıt olup, indirebilirsiniz.
Pexels
Pexels, Pixabaya benziyor. Türkçe dil desteği bulunuyor. Ücretsiz video ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz. Video süreleri 10 saniye ile 2 dakika arasında değişiyor.
Youtube ve Vimeo
Youtube ve Vimeo platformunda ücretsiz içeriklere ulaşabilirsiniz. Arama yapmadan önce creative commons seçeneğini kullanın.
LAFÇI: O ETKİYİ BU DEFA GÖRMEYECEĞİZ
Ekonomist Emrah Lafçı da konu hakkında sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.
Geçen yıl haziranda yaşanan yükselişte hem ertelenen talebin hem de yükselen kurun etkisi olduğunu belirten Lafçı, “O etkiyi bu defa görmeyeceğiz gibi görünüyor. Kurdaki sert artış bu sene yok. Bunu dikkate almak lazım. Bence hizmet fiyatlarında geçen dönem yaşanan yükseliş yedirilmiş durumda. Tekrar o seviyede bir artış fiyatları çok yukarı taşıyacaktır. Zaten talepte de bir düşüş söz konusu.” dedi.
HIZLI BİR ISINMA OLMAYACAK
Geçen yıl yaşanan artışları karşılayan bir talep olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Emrah Lafçı, “Talep olmasının en önemli nedenlerinden biri de kredi genişlemesiydi. Özellikle hanehalkı çok rahat kredi kullanabildi. Ama şu an için faizler çok yüksek. Benzer bir kredi artışı gerçekleşmeyecek. Dolayısı ile ekonomide hızlı bir ısınma olmayacak.” dedi.
Lafçı sözlerini şöyle noktaladı:
Her ne kadar açılma ile birlikte yüksek talep artışı gözükse de bu durumun fiyatlara geçen sene olduğu kadar yansımayacağını düşünüyorum. Şunu da dikkate almak lazım; baz etkisinden dolayı da mayıs ve haziran aylarında enflasyon zaten düşüş patikasına girecek. Geçen yılın mayıs ve haziran enflasyonları oldukça yüksek.